Eredienst Höftekerk 18 oktober 2020 Eredienst Höftekerk 18 oktober 2020

Vanwege omstandigheden gaat de dienst zondag 18 okt in de Höftekerk niet door. U kunt zich wel aanmelden voor een kerkdienst op een van de andere locaties. Of thuis via Kerkomroep of YouTube de dienst vanuit Radewijk volgen.
Het gaat dan over de scheiding van kerk en staat. Die houdt in dat de overheid zich niet bemoeit met het geloof. En omgekeerd gaan geestelijken niet het land besturen. Dat lijkt een heldere taakverdeling, maar toch wringt het voortdurend: er is overlap. De overheid stelt bv regels voor het aantal mensen dat in een kerk mag samen komen. En omgekeerd willen gelovigen dat het land volgens christelijke principes bestuurd wordt.

Jezus zegt ergens: geef aan de keizer wat van de keizer is, en aan God wat van God is. Wat van de keizer is, is duidelijk: dat zijn de munten waar zijn beeltenis en naam op staan. Dus: je moet belasting betalen. Maar wat is 'van God'? En zijn we nu af van die overlap tussen kerk en staat?

Zondag 18 oktober gaan we op deze vragen in. Kom naar de dienst in de Opgang, Radewijk. Of luister mee vanaf 10.00 u. via Kerkomroep.nl

Een uitleg van de bijbeltekst Mat 22,l 15-22 vind je op geholi.nl


 
 
16-10 Nieuws van de Algemene Kerkenraad 16-10 Nieuws van de Algemene Kerkenraad
Nieuws van de Algemene Kerkenraad 

“Voor zondag a.s. stond in de Höftekerk een dienst gepland met een predikant van buiten onze gemeente, ds Gerda Jongsma uit Staphorst.
Een predikant van buiten de gemeente bedenkt wel de dienst, maar hoeft nooit zorg te dragen voor de muzikale ondersteuning.
Het is deze keer niet gelukt om deze ondersteuning voor zondag a.s. te organiseren. In overleg met ds Jongsma is daarom besloten de gehele dienst
te laten vervallen. Het aantal gereserveerde plekken bedroeg tot aan het moment van afgelasten 4 plaatsen.
Via het Kerkelijk bureau worden de reserveringen omgeboekt of geannuleerd. Het is niet mogelijk om voor zondag a.s. nog te reserveren in de Höftekerk.
Vanuit de AK merken we dat de grenzen van wat er nog mogelijk is in  onze kerkelijke organisatie zo langzamerhand zijn bereikt.
Het ligt in de lijn der verwachtingen dat we een in de nabije toekomst vaker een dienst zullen moeten gaan annuleren.”


 

lees meer »
 
Programma 2020-2021 Programma 2020-2021


De Zin in commissie heeft weer haar best gedaan om een
zo gevarieerd mogelijk geheel samen te stellen voor jong en oud.
Bekijk het programma met uitgebreide informatie hier!
 
 
Nieuwsbericht voorgenomen besluit gebouwen Nieuwsbericht voorgenomen besluit gebouwen
Op dinsdagavond 7 juli 2020 heeft de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Hardenberg Heemse een nieuwe stap gezet in het proces gebouwen. Hierbij brengen wij u op de hoogte
Lees hier het nieuwsbericht
 
Nieuwsbrief BuddyProject september 2020 Nieuwsbrief BuddyProject september 2020
Nieuwsbrief Buddy Project Hardenberg 

Nieuwsbrief September 2020


We hopen dat veel nieuwe mensen als buddy willen optreden voor ons volgende project. Jij maakt dan ècht het verschil in het leven van een vluchteling door hele gewone dagelijkse dingen te doen als koffie drinken, praten een wandelingetje ed.
Onze plannen zijn vooralsnog om het 7de Buddy Project Hardenberg te starten begin oktober, uiteraard conform de richtlijnen van de RIVM.
Aanmelden kan via: https://buddyprojecthardenberg.nl/aanmelden/

Meer info: buddyprojecthardenberg.nl
 
Adviesrapport m.b.t. kerkelijke gebouwen en locaties 2020 Adviesrapport m.b.t. kerkelijke gebouwen en locaties 2020
PG HARDENBERG
-
HEEMSE
kerkgebouwen / infrastructuur

 
lees meer »