zo 10 februari 2019

Die Ik Ben Solotheatervoorstelling Kirsten Benschop

Locatie: 
 Stephanuskerk Hardenberg
Tijdstip: 
 19:00 uur - zaal open 18:30 uur  - 20:30 uur
Prijs: 
 Vrijwillige bijdrage

DIE IK BEN is een confrontatie met het ‘dikke ik tijdperk’ waarin we geneigd zijn steeds grotere burchten om ons heen te bouwen en waarin ‘geluk’ een doel op zich lijkt te zijn geworden.
In  DIE IK BEN graaft Kirsten diep naar binnen. Met de nodige (zelf)spot duikt ze in het gangenstelsel van ons menselijk brein, een labyrint waarin je snel vastloopt en waaruit ontsnappen moeilijk (b)lijkt. Waarom doen we wat we doen en zeggen we wat we zeggen? Waarom vinden we het moeilijk om eerlijk en oprecht te zijn, naar onszelf en onze omgeving? Of willen we dat misschien ook niet? Verschuilen we ons maar al te graag veilig achter de muren van ons ego en doen we ons voor als iemand die we eigenlijk zouden willen zijn? Intussen voelen wij ons verre van gelukkig en dempen we onze onrust en eenzaamheid door te zoeken naar voortdurende afleiding of een bezoekje aan de zoveelste therapeut.
DIE IK BEN rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren. Want is het leven niet veel eenvoudiger als je de realiteit zoals die zich aandient accepteert zoals die is? En is contact niet veel wezenlijker als je je gekend weet zoals je écht bent?
 Kirsten Benschop zet met DIE IK BEN een ijzersterke theatersolo neer waarin zij meer zichzelf is dan ooit. Verhalend, poëtisch, verstillend. Scherp en ontroerend, warm én humorvol.

Datum: zondag 10 februari 2019 Tijd en plaats: 19.00 uur Stephanuskerk; collecte met vrije gift voor bestrijding onkosten

terug